Popolno zaprtje javnega življenja, negotovost pred nadaljnjimi ukrepi v času sprostitve, vsepovsod maske, vonj razkužila v zraku … Ni kaj, konkretno smo zakorakali v čas korona krize. Čas, ko so strahovi, kakršnih se doslej nismo zavedali, priplavali na površje in pričeli sooblikovati naš način življenja, ki se že tako (pre)hitro spreminja.

V tem neurju sta našla drug drugega in se odločila stopiti na skupno pot. Če se izrazimo poetično – drug drugemu sta sedaj ena najvidnejših in najtrdnejših točk opore in varnosti v tem razburkanem morju.

Ker načrtujeta čudovit poročni dan, si želita, da vse poteka brezskrbno, da vsaj za tisti dan lahko pozabita vse drugo in sta lahko predvsem zvesta sama sebi. Ker pa popoln dan D zahteva dobro načrtovanje in vztrajnost pri pripravah, morata s tem pričeti takoj in ne glede na razmere, ki trenutno vladajo v družbi.

Pri tem se takoj pojavi vprašanje – kako? Gotovo največja težava v času popolnega zaprtja je – kje pridobiti ustrezne informacije? Pri plesu na primer – kje usvojiti neka osnovna znanja, osnovne korake? Prav gotovo si vsak ne zmore privoščiti (ali s časovnega, finančnega ali katerega drugega vidika) intenzivnega tečaja tik pred zdajci.

poročni ples

Naj že takoj razčistimo – zelo težko bosta v popolnosti pridobila plesno znanje na daljavo, kaj šele se pripravila na vajin poročni ples. Ples je, tako kot jezik, potrebno usvajati preko praktičnih vaj. Kljub temu nam pri učenju plesa lahko pomaga tudi vsebinska priprava. Priprava na nastop zato zahteva upoštevanje vseh dejavnikov, ki sooblikujejo vajin prvi ples in jih sama vnaprej težko predvidita.

Kaj torej lahko storita?

 

1. Premislita, kakšen ples si želita

 

Želita presenečenje za svate? Večji poudarek na romantičnem vzdušju? Želita vključiti tudi svate? Kakšna glasba in kateri stil plesa bi bil najprimernejši? Na ta in še mnogo drugih vprašanj si lahko odgovorita s prebiranjem prispevkov na to temo ter ogledom poročnih plesov, ki jih je na YouTube-u nešteto. Svoje ideje si zabeležita.

2. Izberita glasbo, ki je vajina in odgovarja vama.

Če imata pri tem težavo, lahko poiščeta ideje tako, da preposlušata zbrane poročne pesmi, ki jih (ponovno) najdeta na YouTube-u. Pričakujta sicer ogromno komercialnih pesmi, ki jih nenehno povezujemo z dnevom D (Ed SHeeran – Perfect na primer) vendar – za začetek iskanja bo to več kot odlično.

3. Pripravita si romantičen večer

Večerja/ogled filma/uničevanje pokovke na sedežni garnituri/…), ki naj vključuje poslušanje izbrane poročne pesmi. Ob poslušanju zaprita oči in si predstavljajta, kako odplešeta. Najboljše mentalne posnetke si izmenjajta in zapišita na list papirja. Zapisane ideje vama bodo v pomoč pri komunikaciji z vajinim učiteljem plesa in organizatorjem/-ko poroke.                                                                                                             zabavni večer

4. Ogled osnovnih korakov

Sedaj, ko poznata skladbo in zvrst plesa, ki bi ustrezala vajini skladbi, si lahko ogledata nekaj on-line lekcij osnovnih korakov. Kot smo omenili že v uvodnem delu zapisa, se tako zagotovo ne bosta naučila plesati, vendar vama bodo znani koraki in način gibanja pri izbranem plesu. Vizualizacija je pomembna in omogoča, da hitreje ponotranjimo neke zahtevnejše vzorce gibanja. Na spletu je moč najti ogromno on-line tečajev, nekateri posamezniki pa osnove posameznih plesov brezplačno predstavljajo preko kanalaYouTube.

5. Ples in poročna obleka

V premislek vzemita tudi svoj izgled na poroki. Pogosto se namreč zgodi, da zunanja podoba (obleka in pričeska pri nevesti, stil obleke pri moškem) nista usklajena s plesno koreografijo ali jo celo onemogočata. Več o izbiri obleke in poročnega plesa smo že pisali tukaj.

6. Iskanje plesnega učitelja

Opravita svojo nalogo tudi pri iskanju ponudnikov, ki so se vama pripravljeni prilagoditi pri izvedbi individualnih ur. Premislita, kaj vama je pomembno in kateri ponudnik je po načinu dela in filozofiji najbližje vajinim pričakovanjem. Ko stopita s ponudnikom v stik bosta pripravljena, saj sta opravila že predhodne točke (1., 2., 3., 4. in 5.), zato bo pogovor kratek in konstruktiven.

 

Tako. Prišli smo do konca našega zapisa, pred vama pa je sedaj najtežji, a tudi najlepši del – načrtovanje. Morda se bosta zdaj vprašala, zakaj naslov obljublja znižanje stroškov pri načrtovanju, ko pa se nismo konkretno dotaknili teme o cenah? Pomislita nekoliko drugače – vedeti, kaj si želita in dobro načrtovanje v tej smeri bosta zagotovo imela posledico tudi v tem, da bo vsako plačilo dobro premišljeno in vsaka cena upravičena. Ko bo vse to mimo in bo nastopil dan D, bosta zelo cenila vajin vloženi trud, saj bo to pomenilo, da bosta takrat lahko zares uživala.

Potrebujete strokovno pomoč pri načrtovanju poročnega plesa ter vsega, kar je z njim povezano?

Pri načrtovanju poročnega plesa vam tudi z veseljem pomagamo. Pri tem se individualno posvetimo vašim željam, dajemo pozornosti obleki, predznanju in drugim dejavnikom, ki vplivajo na to, da boste med plesom čimbolj sproščeni. Več o poročnem plesnem tečaju si lahko preberete TUKAJ oz. nas pokličete na 051 367 373. Z veseljem vam stopimo nasproti.