V tokratnem zapisu o poročnem plesu izpostavljamo temo, o kateri smo sicer že pisali. Tokratni zapis osredotočen predvsem na to, česar nikakor ne spreglejte, ko boste v fazi načrtovanja poročnega plesa in poroke same.

1. ODLAŠANJE S PLESNIM TEČAJEM DO ZADNJEGA TRENUTKA

Vajine priprave so že v polnem teku, vendar je do dneva D še nekaj mesecev. Ker vama ob vsakodnevnih obveznostih in načrtovanju ugaja, da nepotrebne malenkosti prestavita na kasneje, to storita tudi z odločitvami, ki se tičejo poročnega plesa. Naše mnenje, ki se je potrdilo že velikokrat skozi pripovedovanje strank, je, da je to napaka.

Tako kot vsak dogodek, ki je zahteven v izvedbi, tudi poroka zahteva dobro načrtovanje. Četudi ne želite glamuroznega dogodka in boste poroko izvedli v ožjem družinskem/prijateljskem krogu, je potrebno opraviti razmislek glede marsičesa. Sliši se banalno, vendar je pogosto tako, da se partnerja premalo pogovarjata o tem, kaj si vsak posameznik predstavlja in pričakuje od tega dne. Prav tako je pogosto, da nekdo vidi kot pomembne in neizogibne obveznosti popolnoma druge, kot pa njegov ali njen partner. In s plesom je podobno. Ni nujno, da poročni ples sploh vključita v svoj poročni dan, vendar si je potrebno to povedati čim prej, da ni presenečenj na nasprotni strani. Kljub vsemu – menimo, da je s plesom vse lepše, pa tudi vama ostane lep (in na trenutke humoren) spomin na ta dan in priprave nanj.

Poročni ples je, kot smo omenili tudi tu, dejavnost, ki nas precej iskreno razkrije in lahko izpostavi našo osebnost in zunanjost tudi na način, kakršnega si ne bi želeli. Zato je odlašanje tudi tako pogosto uporabljano sredstvo v tem primeru. Pomembno je torej, da se s partnerjem iskreno pogovorita in si smiselno zastavita, kako in kdaj se bosta spopadla s plesnimi koraki.

Ker je pomembno, kako se učimo novih stvari, in kako se naučimo, se pozanimajta o ponudnikih in razmislita, katere plesne zvrsti so vama všeč.

porocni ples

 

2. NAČRTOVANJE VELIKEGA PLESNEGA ŠOVA, KI PRESEGA VAJINE ZMOŽNOSTI

Vajin poročni dan sta si zastavila velikopotezno. Morda nič posebnega, vendar pričakujeta veliko zabavnih točk, iskrene govore in predvsem – trenutek, ko bi zablestela s svojim unikatnim plesnim nastopom, ki sta si ga zamislila kot kombinacijo ganljivih, humornih, dramskih, … , vložkov.

Odlično razmišljata, saj si želita, da tudi vajini gostje uživajo na vajini poroki. Vendar pa pričakujta, da je to lahko tudi vir vajinih težav.

Kot smo pisali že tu gledalce pritegne nastop, ki je iskren, suveren in doživeto izveden. Če se izvajalec plesnega nastopa obotavlja, mu je nerodno ali pa ne uživa v nastopanju, je to za gledalca izjemno težko opazovati. Zato se je potrebno pred načrtovanjem plesa pogovoriti tudi o tem, kaj si resnično želita in kaj menita, da zmoreta. Če ustvarjata zabavno točko, polno presenečenj, samo zaradi prijateljev, sama pa v tem več kot očitno ne uživata, je bolje, da se že od začetka temu odpovesta.

Prav tako se je pomembno zavedati še tega – širokopoteznejši kot je projekt, več ljudi po navadi vključuje in je lahko tudi finančno zahtevnejši. Kot že rečeno, vajin premislek naj se dotakne tudi tega, saj ni vredno, da vama poročni dan pokvarijo neprijetna presenečenja.

porocni ples

 

3. POROČNI PLES SPREMENITA V VEČMINUTNI ŠOV

Torej, odločila sta se za vključitev poročnega plesa v svoj program. Možnosti je več – lahko se preprosto zavrtita na svojo priljubljeno skladbo, ustvarita daljšo točko in še kaj. Odločita se za prvo, češ, saj se bova tisti dve minuti že malo zavrtela. Obiščeta običajen plesni tečaj, se naučita en obrat in osnovni korak, in to je to. Ko pride čas za vajin nastop, pa vajini gostje ugotovijo, da se večino časa ne premakneta z ene točke vajinega plesišča, saj oba koraka, ki ju poznata, omogočata le to – plesanje na isti točki.

Gostje pričakujejo vsaj malo šova, zato je bolje v svojo točko dodati vsaj en korak, ki bo vajin, ki bo drugačen, ki bo pokazal, da sta se odločila za korak naprej in se kot par naučila nekaj novega in skupaj premagala izziv. Že učenje tega je svojevrstna izkušnja in preizkušnja za oba, odplesati pred vsemi pa pomeni, da skupaj zmoreta več kot vsak zase.

Ljudje so si zadnji ples iz Umazanega plesa najbolj zapomnili in usidrali v srca po dvigu in manj po številnih drugih korakih na plesišču.

 

4. PLES NAČRTUJETA BREZ OZIRA NA OBLEKO, KI JO BOSTA NOSILA TISTEGA DNE

Upoštevajoč vse zgoraj napisano sta se na večerni del poročnega dne dobro pripravila – zabavni program bo bogat in poln presenečenj. Ker mora nivoju programa ustrezati tudi vajin izgled, sta se odločila za resnično elegantne obleke, ki vaju sicer nenavadno utesnjujejo, vendar je važno, da izgledata odlično.

Tudi to je lahko vir mnogih težav na tako pomemben dan. Kot smo omenili že tu ( poročni ples in obleka), obstajajo pomembni razlogi za premislek, kakšni naj bosta obleki ženina in neveste, da se bosta lahko kosala z vsemi izzivi večera.

Nevestina obleka lahko nevesto močno ovira pri gibanju in to je potrebno predvideti že pri načrtovanju fotografiranja in poročnega plesa ter preostalega kulturno-umetniškega programa večera. Prav tako to velja za ženina, ki ga pogosto lahko suknjič ovira pri gibanju, najsi bo razlog za to v kakovosti izdelave suknjiča, vrsti kroja ali v ženinovem pomanjkanju izkušenj z nošenjem oblek.

Izbira obleke obeh naj bo torej izvedena sočasno s premislekom o plesu in ostalih gibalnih zahtevah poročnega dne, ne pozabita pa tudi na možnost spremenljivosti vremena.

poročna obleka v gibanju

 

5. NEUSTREZNA OBUTEV

Če se je 4. točka ukvarjala z vajino obleko, pa se bo ta točka dotaknila vajine obutve.

Tako, kot velja za izbiro obleke, je pomembno premisliti tudi zahteve poročnega dne, ki bi vplivale na izbiro obutve.

Pogosto si neveste najprej izberejo obutev (z ozirom predvsem na izgled in ne funkcionalnost), nato pa temu prilagajajo svoj poročni ples ter gibanje po prostoru. Menimo, da je to napaka, saj se ravno zaradi tega lahko premikajo nenaravno in svoja stopala in hrbtenico utrujajo še bolj, kot bi to bilo nujno potrebno. Obutev naj se namreč izbira vzporedno ob premišljanju, kakšno poroko si želita in kako zahtevna bo poroka z vidika premikanja po prostoru ter plesanja. Zagotovo je lepše videti iskreno nasmejano nevesto, ki se lahkotno premika med svati, kot pa lep obraz, ki je napet in na katerem se vsake toliko zariše izraz utrujenosti in bolečine zaradi obutve.

Enako velja tudi za ženina, le da si moški pogosto kasneje kupijo par čevljev, ob tem pa na izbiro (ponovno) ne vplivajo zahteve dneva D, temveč izgled in udobje. Ne glede na izbiro obutve je pri ženinih pomembno, da se na svoje čevlje navadijo in se lahko v njih suvereno premikajo. Ne bi bilo prvič, da se ženin spotakne ob lastne čevlje zaradi podaljšanega stopala.

poročna obleka in obutev

Upamo, da smo vam z naštetimi 5 najpogostejšimi napakami pomagali, da se jim izognete. Menite, da smo katero izpustili? Pišite nam in z veseljem jo bomo dodali na seznam ter tako pomagali še drugim bralcem.

 

Potrebujete strokovno pomoč pri načrtovanju poročnega plesa ter vsega, kar je z njim povezano?

Pri načrtovanju poročnega plesa vam tudi z veseljem pomagamo. Pri tem se individualno posvetimo vašim željam, dajemo pozornosti obleki, predznanju in drugim dejavnikom, ki vplivajo na to, da boste med plesom čimbolj sproščeni. Več o poročnem plesnem tečaju si lahko preberete TUKAJ oz. nas pokličete na 051 367 373. Z veseljem vam stopimo nasproti.