Nakupovanje novih oblačil je lahko zabavno. Nakupovanje poročne obleke pa je lahko še toliko bolj vznemirljiva izkušnja. Za dekle, ki je vedno sanjalo o pravljični poroki, je poročna obleka eden najpomembnejših elementov tega dne in kot taka naj bo resnično – pravljična. Obenem se  bodoča nevesta zagotovo veseli plesanja dolgo v noč s svojimi prijatelji, družino in sanjskim izbrancem.

Zato je tako pomemben del priprav na poroko tudi obiskovanje butikov ob poizkušanju čudovitih oblek, med katerimi bi lahko bila tista prava za vašo poroko. Ne glede na predstave o poroki – ve ste seveda osrednji del vaše poroke in v poročni obleki bi morale izgledati čudovito.

Obstaja veliko vidikov za izbiranje popolne poročne obleke. Toda tokrat se bomo osredotočili samo na en vidik – plesno sposobnost.

poročna obleka, kako izbrati poročno obleko

Pri iskanju prave obleke se je potrebno držati posebne filozofije; zabavati se in preizkušati toliko oblek, kot jih je potrebno, da bi našli svojo sanjsko. Med preizkušanjem ne pozabite izvesti nekaj gibov. Zavrtite se, preverite, kako vam vaša poročna obleka omogoča spuščanje in vzpenjanje po stopnicah ali vrtenje. Nikar se ne izognite premisleku, ali se boste na vaši poroki veliko gibali naokoli. Od sprehoda do oltarja in objemanja gostov, pa vse do plesa ob vašem sprejemu vam mora obleka omogočati prosto gibanje. Tukaj je nekaj nasvetov za pomoč pri izbiri vaše poročne obleke, da se bo na dan D resnično izkazala.

 

Veselje ob poroki, roza obleka

Obleka brez naramnic

Gravitacija ima tudi pri oblekah brez naramnic svojo moč. Vlečenje navzgor in popravljanje vaše obleke vso noč, ko se premikate iz lokacije na lokacijo, zgleda neestetsko ter lahko uniči vaše fotografije. Najboljša rešitev je, da imate obleko, kateri je mogoče odstraniti in ponovno namestiti naramnice. S tem bo vaša poročna obleka brez naramnic nepremična, ko boste dejavni,

 

Rob nad tlemi

Drsenje obleke po tleh ima lahko čudovit učinek, če pa se sklonite proti tlom ali pa se s hrbtom naslonite nazaj, lahko kaj hitro stopite na rob obleke in jo poškodujete ali celo raztrgate. Da vam ne bo potrebno nezaupljivo pogledovati k robu svoje obleke, naj bo šivilja pri prilagajanju obleke osredotočena na vaše gležnje ali pa preprosto upošteva še višino vaših petk, ki jih boste nosile tisti večer. Pri tem je najpomembnejši ravno rob na sprednjem delu obleke, saj boste večino premikov izvajale ob hoji naprej.

 

obutev na poroki, kakšno poročno obutev izbrati

Obutev

Nošenje večerne obleke vam daje zeleno karto za obutev, kakršno si želite oziroma vam je udobna. Mnogo nevest izkoristi to dejstvo in nosi obutev s platformo (predvsem če so očitno nižje od svojega izbranca) oziroma z neizrazito peto. In seveda – nikar ne nosite pete z bogato nabrano obleko! To je najslabša stvar, ki jo lahko naredite zase na tako pomemben dan, saj usmeri vso vašo težo in težo obleke na vaš hrbet.

 

Drža telesa

Priporočljivo je, da ste tudi sicer fizično aktivne, saj to (vsaj do določene mere) pomeni, da razvijate tudi mišice okoli hrbtenice. Še vedno namreč obstaja napačno prepričanje, da visoke pete povzročajo največ bolečine v nogah. To seveda ne drži popolnoma, saj je bolečina v hrbtu tista, ki vas mora skrbeti. Torej, več moči kot imate, lažje vam bo in vaše noge bodo bolj svobodne.

Če vas proti koncu dne bolijo noge, vam prav pride obvladanje plesa in aktivnosti predvsem z zgornjim delom telesa. Ponovno tu igra odločilno vlogo vaša hrbtenica, ki vas drži pokonci. Zato je pomembno tudi, koliko svobode obleka dopušča vašim nogam. Več svobode kot imate, bolj naravna bo tudi vaša drža telesa.

Ne pozabite, da imajo nekatere poročne obleke zajetno maso. Zelo pomembno je razporediti težo obleke tako, da jo boste nosile čim bolj naravno. Pri tem ne pozabite, da je smiselno čim večji delež težjih okraskov imeti v zgornjem delu obleke. Če je večina teže v spodnjem delu obleke, je breme obleke večje, kot če bi bila masa obleke enakomerno razporejena.

 

vlečka poroka

Poskrbite za vlečko

Držati vlečko ves dan in ves večer bo imelo neprijetne posledice za vašo roko. Prav tako je lahko v napoto pri objemanju gostov in plesu vso noč. Če si jo premišljeno pritrdite na obleko tako, da jo boste zlahka sneli, bodo vaše roke ostale proste za druge zabavne stvari.

Ti nasveti vam lahko omogočijo, da s svojo samozavestjo plešete svojo poročno noč in da se tudi sicer počutite kar najbolje v svoji koži na svoj poročni dan. V kolikor bi se radi na poročni dan temeljito pripravili in svoje goste presenetili z odlično izvedeno plesno točko, vam priporočamo, da si preberete tudi naš zapis o poročnem plesu

Potrebujete strokovno pomoč pri načrtovanju poročnega plesa ter vsega, kar je z njim povezano?

Pri načrtovanju poročnega plesa vam tudi z veseljem pomagamo. Pri tem se individualno posvetimo vašim željam, dajemo pozornosti obleki, predznanju in drugim dejavnikom, ki vplivajo na to, da boste med plesom čimbolj sproščeni. Več o poročnem plesnem tečaju si lahko preberete TUKAJ oz. nas pokličete na 051 367 373. Z veseljem vam stopimo nasproti.